‘Create your own Paradise’ was dit jaar thema van het belangrijkste evenement op Internationale Vrouwendag. Ambassadeur Eric van Tijn opende de avond en daarmee veranderde op 8 maart 2011 Paradiso in een waar paradijs vol muziek, kunst, dialoog, spetterende acts, prosecco en inspirerende netwerkmomenten. Het festival is echter geen politiek of activistisch statement maar een creatieve viering van vrouwelijke kracht! Women In Paradise was ook dit jaar weer vriendelijk voor het mannelijk volk die natuurlijk ook met open armen werden ontvangen.

Dit jaar wist Women in Paradise groots uit te pakken met een diverse brede programmering! Een All-Star Women in Paradise band o.l.v. Jina Sumedi verzorgde de begeleiding van diverse bekende artiesten en opkomend nieuw talent.

Zo stonden onder meer Ellen ten Damme, Babette Labeij, Einstein Barbie, Karsu Dönmez, Saskia Laroo, Las Balkanieras (de nieuwe sensatie uit Oost Europa), Zanillya Farrell, Sarina Voorn (van the Voice), Machteld van Gelder (theatershow Luxeproblemen) en Cora Emens (headsex) op het podium.

Tanja Jess interviewde vrouwelijke rolmodellen zoals politica Elvira Sweet, actrice Miryanna van Reeden, journaliste Raja Felgata, dansschool directeur en choreografe Lucia Marthas, musical director Marianne van Wijnkoop, restaurateur Vanessa Oostveen, schrijfster, ex-voetbalvrouw, Esther Kreukniet en fashion Empress Mariette Hoitink over hoe ze hun leven tot een succes wisten te maken. Een visuele omlijsting aan de avond kon natuurlijk niet ontbreken en VJ Luxxx en DJ PolyEsta wisten dat met glans te bewerkstelligen.

Voor de innerlijke mens had Women In Paradise ook zorggedragen. In de Clubkelder kon je onder het genot van een hapje en/of drankje heerlijk relaxen en vervolgens bracht ze je lijf in een relaxte modus dankzij een Shiatsu massage of Reiki. Verder was er tijd voor een theeceremonie, een tarot sessie of kon je een kijkje nemen bij de lingerielijn Pleasurements, de sieraden van Jeh Jewels by Graziella Ferraro bewonderen. Maar dat was nog niet alles. Er was zelfs de gelegenheid om de kledingmerken Corel en Mogene  of stoute speeltjes van Stout te bekijken of leren hoe de tassen van EW Bags handgemaakt worden. Of dat alles nog niet genoeg was wist Women In Paradise je ook te verwennen met een ‘Get your make over’ bij de vier dames van Mary Kay, het grootste make up-bedrijf ter wereld. Terwijl je je zelf kon onderdompelen in een waar zen-paradijs verzorgde Ninca Leece (Berlijn) de live act en de videofilms van Solex waren een lust voor het oog. De smaakpapillen werden niet vergeten door een lekkere oester naar binnen te slurpen met een glas bubbels.

Uiteraard is Women In Paradise erg maatschappelijk betrokken. Het kon dan ook niet uitblijven dat ze daar op 8 maart de nodige aandacht voor had. Gelijktijdig aan het festival op 8 maart ging namelijk de Europese campagne Sign of Life van start. Voorafgaand aan de lancering gaven o.a. Yvonne van den Hurk, Victoria Koblenko, Nazmiye Oral, Miryanna van Reeden, Lone van Roosendaal en Manoushka Zeegelaar-Breeveld een voorproefje van het indringende toneelstuk Seven onder regie van Anna Rotier. Het stuk is een samenwerking tussen zeven bijzondere heldinnen en zeven prijswinnende toneelschrijfsters. Het geeft een glimp in het leven van vrouwen die ongelofelijke tegenslagen hebben overwonnen in hun strijd voor gerechtigheid en vrijheid. En hun ervaring hebben ingezet om andere vrouwen te ondersteunen, te empoweren en te emanciperen.

Elders in de wereld zijn vrouwen natuurlijk ook sterk. Girl power in Afrika, waar vrouwen onder minder paradijselijke omstandigheden vechten voor seksuele en reproductieve gezondheid en rechten. Sign of Life heeft dan ook als doel dat ook meisjes en vrouwen daar invloed hebben op hun toekomst en zich gezond kunnen ontwikkelen. Women In Paradise onderschrijft deze campagne dan ook vanuit haar ziel.

Het was dit jaar de zesde editie van het festival. Nieuw dit jaar was echter de Female Inspiration Award. Een prijs die deze avond door initiatiefneemster van Women in Paradise, Marynka Nicolai-Krylova, aan de meest inspirerende vrouw van 2011 werd uitgereikt.