In december is Laura Stek (VPRO) te gast. Daarnaast zal Women In Paradise u ook kennis laten maken met Stephanie Freij, auteur en producer van het project ‘Festina Lente’. Michelle Courtens, zangeres en celliste van onder meer EinsteinBarbie. Stella Bergsma, auteur van ‘Cupcakes’ en zangeres en beatpoet van de band EinsteinBarbie. Heidi Schoefs, freelance journalist en zangeres. Yori Swart, zangeres en inmiddels kersverse  winnares van de Grote Prijs van Nederland!

De talkshow duurt van 18:30 tot 19:30. Daarna zal DJ Esta Polyesta draaien en is er de mogelijkheid om met presentatrices, gasten en artiesten informeel te spreken.

MAANDAG 19 DECEMBER 2011
KAARTVERKOOP AAN ZAAL
ENTREE 5,- incl. daglidmaatschap
TALKSHOW 18:30UUR-19:30
ZAAL OPEN 18:00-20:30 UUR

Bekende en niet perse bekende vrouwen staan in de spotlight tijdens Women in Paradise: een maandelijkse talkshow van Paradiso over en met getalenteerde vrouwen. Women in Paradise gaat over vrouwen die opvallen, die uit de pas lopen; kortom, eigenwijze vrouwen met overtuiging. Gastvrouwen Tyche van Bommel en Marynka Nicolai-Krylova praten met ze over talent en ambitie en de inspiratiebronnen in hun werk en leven. De interviews worden afgewisseld met muzikale intermezzi.

Laura Stek werkt als vaste documentairemaker en interviewer/ co-presentator bij de radioprogramma’s OVT en De Avonden (VPRO). Daarnaast is ze aangesloten bij het freelancerscollectief de Mediaridders en werkt ze samen met de makers van 1 Minuut aan Plots, een nieuw programma op Radio 1 gebaseerd op het Amerikaanse documentaireprogramma This American Life.

Stephanie Freij besloot haar gevoelens en ervaring over alle veranderingen dat de spierziekte met zich meebracht om te zetten in een bijzonder project en noemde het ‘Festina Lente’ oftewel ‘Haast je Langzaam’. Het leven is geen race, maar een reis om van te genieten. Het project groeide doordat Stephanie diverse artiesten de vraag stelde om op basis van haar teksten/boek een song te schrijven of uit hun bestaand werk een song te kiezen die zij het meest vonden passen bij ‘Festina Lente’. Zodoende werd het project ook van muzikale klanken voorzien met een prachtig gelijknamig muziekalbum. http://www.festinalenteproject.com

Wellicht dat u de naam Michelle Courtens herkent van het songfestival. Ze nam in 2001 deel aan het Eurovisiesongfestival waar ze ‘Out On My Own’ ten gehore bracht. Michelle studeerde cum laude af aan Conservatorium van Amsterdam en werkt momenteel hard aan een eigen album. Verder zingt ze en speelt ze cello in de band EinsteinBarbie. http://www.einsteinbarbie.com

Stella Bergsma is de zangeres en beatpoet van de band EinsteinBarbie. Ze is docente drama maar ook actrice, regiseuse en zangeres. Zij begeleidt een aantal toneel- en musicalgroepen en bereidt mensen voor op theater- en podiumwerk. Verder is ze auteur van haar debuutbundel ‘Cupcakes’. Een bundel met een greep uit haar poezie en songteksten van de afgelopen twee jaar. http://cupcakes.einsteinbarbie.com

Zingen deed Heidi Schoefs al eer ze kon spreken. ‘Goed je mondje opendoen’ zei haar moeder altijd. Iets dat ze altijd is blijven doen. Doordrenkt van klassieke muziek, ging ze later op zoek naar een eigen stijl. Een lange weg naar een kort verhaal; de fascinatie voor jazz, folk en pop brachten haar bij Eddi Reader, haar grote voorbeeld. Black carnaval, spooky jazz. Het is wat het is; no-nonsense en eenvoud. Dit bepaalt de sfeer van de muziek die ze met haar jongens Enzo Ricciulli (piano), Geoffrey Borrelli (drums/percussie) en Tim Reichrath (gitaar) brengt. http://www.heidischoefs.com

Yori Swart uit Bergen schotelt je onvervalste popmuziek met een alternatief randje voor, rechtstreeks uit het hart. Naast optredens tijdens festival De Affaire (Nijmegen) en voorprogramma’s van Agnes Obel, Tim Knol en Wende Snijders, won ze in 2010 de Amsterdamse Popprijs. Yori won dit jaar op 10 december de Grote Prijs van Nederland. http://www.yoriswart.nl/