Bekende en niet perse bekende vrouwen staan in de spotlight tijdens Women in Paradise: een maandelijkse talkshow van Paradiso over en met getalenteerde vrouwen. Women in Paradise gaat over vrouwen die opvallen, die uit de pas lopen; kortom, eigenwijze vrouwen met overtuiging. Gastvrouwen Marynka Nicolai-Krylova en Tyche van Bommelpraten met ze over talent en ambitie en de inspiratiebronnen in hun werk en leven. De interviews worden afgewisseld met muzikale intermezzi.

KAARTVERKOOP AAN ZAAL
ENTREE 5,- incl. daglidmaatschap
TALKSHOW 20:30 – 21:30 uur
ZAAL OPEN 20:00 – 22:30 uur

Gasten op 11 juni zijn Meral’s Harem (band), Carlien Jeanne (singersongwriter), Thea Derks (muziekwetenschapper) en Else-Marie van den Eerenbeemt (familietherapeut, docent, publicist, publieksvoorlichter, onderzoeker ouder-kind relatie in de levensloop).

Meral’s Harem Meral Polat richtte met Reint van den Brink een Turks- Nederlandstalig duo op. Samen met de Italiaanse inbreng van Beppe Costa, de folk- invloeden van Remco Sietsema , de groovy drums van Ian Rijksen en het stuwende contrabasgeluid van Peter Sambros zijn zij nu “Merals Harem”.  De muziek van Meral’s Harem is een eenheid die hun diverse afkomst weerspiegelt. Ze brengen het Italiaanse,Turkse en Nederlandse lied bij elkaar door een mix van eigen- en traditionele muziek.. Facebook Merals Harem

Carlien Jeanne schrijft eigenzinnige Nederlandse en Engelse teksten over uiteenlopende onderwerpen, zoals chocola, schoenen en ex-vriendjes. Allesbehalve de standaard liefdesliedjes! Deze teksten brengt ze zingend, gitaarspelend en met een loopstation.  Ze wordt hierbij ondersteund door Engelmiek op de contrabas. Met een lekkere groove, een fijne stem en een goede podiumuitstraling weet ze het publiek te grijpen. Momenteel tourt ze met 3 andere singer-songwriters in Nijmegen, Amsterdam en Utrecht, onder de Troubatour www.troubatour.wordpress.com Deze zomer wordt de eerste EP uitgebracht. Nieuwsgierig? http://carlienmusic.wordpress.com

Thea Derks studeerde Engels en Muziekwetenschap. In 1996 voltooide zij cum laude haar studie musicologie aan de Universiteit van Amsterdam met de scriptie Tussen luier en afwas, waarin zij onderzocht in hoeverre ensembles van vrouwen hun weg naar de muziekpodia vinden. Zij was medewerker van de Concertzender en muziekrecensent van het Algemeen Dagblad en verzorgde cursussen over klassieke en hedendaagse muziek in het Concertgebouw. Derks schreef columns voor het muziekblad Luister en publiceert een tweewekelijks blog op de site van Radio 4 Radio 4 Weblogs, waarin zij vaak aandacht besteedt aan vrouwelijke componisten. Van 2004-2007 maakte zij het programma Componist van de Week voor Radio 4, waarin zij veel vrouwelijke componisten potretteerde. Nog altijd zet zij zich op Radio 4 en in haar publicaties in voor het werk van componerende vrouwen. Op dit moment werkt ze aan een biografie van Reinbert de Leeuw, die Oestvolskaja en Goebaidoelina in Nederland bekend maakte.

Else-Marie van den Eerenbeemt is familietherapeut, (gast)docent (1979-heden) Hogescholen en Universiteiten in Nederland en in Vlaanderen, publicist en onderzoeker op het gebied van de ouder-kind relatie. Ze maakte deel uit van het expertpanel van De Nederlandse Gezinsraad (1995-2005). Vanaf 1985 jaarlijks  regelmatig betrokken bij informatieve tv- en radioprogramma’s over familiekwesties en aspecten van de ouder-kind relatie op het gebied van: echtscheiding, jeugdzorg, feiten in de levensloop: geboorte, partnerschap,  pubers, ouder wordende ouders, mantelzorg en rouw.  Ze is auteur van ‘ De Liefdesladder’, ‘Door het oog van de familie: liefde leed en loyaliteit’. www.else-marie.nl

De talkshow duurt van 20:30 tot 21:30 uur. Daarna zal DJ Christel Empire draaien en is er de mogelijkheid om met de presentatrices, de gasten en de artiesten informeel te spreken.