Vrouwen staan in de spotlight tijdens Women in Paradise: een feestelijke avond ter ere van Internationale Vrouwendag. Gastvrouw Marynka Nicolai-Krylova ontvangt een podium vol wilde vrouwen uit heel Europa, met o.a. Aquaaerobika (Sasha Frolova), Mieke van Veen, Desta Deekman, Nosoyo, Michaja, dj Christal Empire en een talkshow o.l.v. Sabrina Starke, Marisa Lisse en Mara Michels.

Talkshow ‘What is your story?’
Talkshow voor vrouwen en door vrouwen. Elke vrouw heeft een droom en een route die zij wil volgen, en aan elke route hangt een verhaal. Wat zijn jouw dromen, doelen, passies en wat inspireert jou? Wat is jouw route en wat is jouw verhaal? De hosts zijn Marisa Lisse (social media specialist), Sabrina Starke (singer/songwriter with a social mission) en Mara Michels (personal branding coach & consultant).

Aquaaerobika (Sasha Frolova)
Aquaaerobika is een project van Russische kunstenares Sasha Frolova, waarin ze beeldende kunst en performances samensmelt met elektronische muziek. Electro-pop, 8bit, disco-house en futuristische opblaasbare latex kostuums vormen samen een levendige pop-art show. Sasha presenteert zichzelf in de show als een virtuele zangeres, een geanimeerde supervrouw uit de toekomst met bijzondere gaven. Voeg daar de dansers in avantgarde kostuums met gigantische opblaasbare decoraties aan toe, en de hele show verandert in één grote, bewegende sculptuur.

Facebook Aquaaerobika

Mieke van Veen
Geïnspireerd door oude helden als Neil Young, Joni Mitchell, Lou Reed en Jimi Hendrix pikt Mieke op haar vijftiende de gitaar op en begint liedjes te componeren. Als ze eenentwintig is neemt ze haar eerste demo op in Londen. Sinds 2010 staat Mieke solo op de planken. Eerst vooral in kleine muziekcafe’s als een troubadour, later ook in kleine theater- en huiskamersettings en op grotere podia. Zo speelde ze drie zomers op het rondreizende theaterfestival De Parade. Haar debuut album verschijnt begin 2014.

http://www.miekevanveen.com/

Desta Deekman
Desta Deekman is danser, dansdocent, choreograaf en regisseur, opgeleid aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam en in Senegal. Als danser heeft ze zich ontwikkeld in diverse stijlen, van hiphop tot ballet en van jazz tot moderne dans, en heeft ze met vele choreografen gewerkt, zoals Monique Duurvoort, Vincent Riebeek en Nita Liem.
In haar stukken vormt authenticiteit altijd het uitgangspunt, ze creëert sterke beelden die zowel voor persoonlijke als artistieke groei zorgen en haar aanpak stimuleert artiesten om hun maximale potentieel te bereiken.

Website Desta Deekman

Nosoyo
Nosoyo is een duo dat alternatieve pop maakt, waarbij drums en zang de basis vormen voor hun sfeervolle en energieke liedjes. Donata Kramarz en Daïm de Rijke zijn deels in Amsterdam en deels in Berlijn gehuisvest. Ze hebben beiden meegewerkt aan verschillende muzikale projecten, als Barry Hay and The Flying V’s en Über-Ich. Het debuut album gratis te downloaden op www.soundcloud.com/nosoyo

Website Nosoyo

CUT_
CUT_ is een eletronische act die gebruik maakt van live compositie en geloopte vocalen, waarbij iedere show dus anders is. Opgericht door Sebastiaan Dutilh en Belle Doron, was het oorspronkelijk de bedoeling om er een eenmalig optreden van te maken. Wegens succes liep het anders en nu wordt de live show zelfs aangevuld met visuals van Hidde de Jong. Als hun inspiratie noemen ze Mount Kimbie, Burial, James Blake en The Knife, maar ook Lamb, Massive Attach en dj Shadow.

Facebook CUT_

Michaja
De 17 jarige Michaja komt al sinds jongs af aan in aanraking met muziek en creativiteit, op haar derde begon ze met viool spelen en inmiddels is ze bezig met haar debuut EP samen met haar band. Haar geluid bevat invloeden van pop, rock, indie, funk en soul.

Facebook Michaja

Dj Christal Empire
Christal Empire is een dj met een eigen unieke stijl. Op haar vijftiende begon ze met old-skool hiphop, r’n’b classics en house, tegenwoordig mixt ze zonder moeite alle denkbare stijlen aan elkaar. Haar kracht ligt, naast haar mooie verschijning en energieke uitstraling, in dat ze het publiek haarfijn aanvoelt en daardoor altijd garant staat voor een perfecte sfeer, waarin feestgangers gegarandeerd los gaan. Haar motto luidt niet voor niets: “ga los of blijf thuis!”.
Facebook dj Christal Empire

Marije Nie: “Tap dance is the poetry of walking”

Tap danser Marije Nie (Amsterdam) is een dansende muzikant, ze maakt muziek met haar voeten. Ze improviseert graag en houdt ervan nieuwe wegen te ontdekken met tap dance. Marije werkt met muzikanten en artiesten uit veel verschillende disciplines: jazz, klassiek, wereldmuziek maar ook improvisatie, theater, dans, film en visuele kunst. Behalve haar eigen groepen en projecten is haar drijfveer vooral het creeeren van spontane ontmoetingen op het podium en speciale projecten op festivals.

Marije begon met tap dancing tijdens haar studie Rechten en wist direct dat ze tap dancer wilde zijn. Ze studeerde met Peter Kuit, wiens techniek van deconstructie en ‘bare-boned-technique’ haar enorm hielp om haar muzikaliteit en een persoonlijke benadering van de dans te ontwikkelen. Ze studeerde in New York met master tap dancers Brenda Bufalino en Heather Cornell. Vijf jaar later beeindigde ze haar baan als advocaat zodat ze full time aan de slag kon als tap dancer. Sindsdien is ze niet meer weg te denken binnen de Nederlandse en Europese muziek en dans branche. Marije ontving in 2007 de Nederlandse Jur Naessens prijs voor innovatie in muziek met haar groep Villa Sonora. In 2009 was ze lid van Radio Kootwijk Live, een interdisciplinaire groep van klassieke muzikanten en theaters die nieuwe vormen van concerten creeerden. In 2013 Splendor Amsterdam opende haar deuren. Een nieuw event, volledig gerund door 50 klassieke en jazz muzikanten uit Amsterdam, waaronder een tapdanser: Marije Nie.

Http://www.marijenie.com
Homepage of the film One Million Steps

VOORVERKOOP VANAF 8 FEBRUARI
AANVANG 20.30 UUR
ZAAL OPEN 20.00 UUR
ENTREE 10,-
EXCL. LIDMAATSCHAP (3,50 P.M. / 25,- P.J.)
STUDENTEN, STADSPAS 8,-
EXCL. LIDMAATSCHAP (3,50 P.M. / 25,- P.J.)

2 thoughts on “Women In Paradise Festival 2014: Wild Women”

Comments are closed.