Women In Paradise is the must attend of every year. Do not miss the opportunity to join us! Find out more on why you have to participate this unique event.

image
Women in Paradise is een jaarlijks terugkerende, feestelijke avond om Internationale Vrouwendag te vieren in Paradiso. Women in Paradise is ontstaan in 2005 als het eerste Nederlandse jaarlijks terugkerend festival ter viering van Internationale Vrouwendag bedoeld voor een breed publiek bestaande uit vrouwen én mannen.

Women in Paradise biedt een hedendaags internationaal platform waarin getalenteerde vrouwen hun mening kunnen geven en ervaringen delen op het gebied van cultuur: hedendaagse muziek, poëzie, literatuur, video kunst, performance art, mode, fotografie en zoveel meer. Bij de programmering staat de kracht van de vrouw centraal, deze bestaat dan ook uit sterke, inspirerende vrouwelijke artiesten, kunstenaars, schrijfsters en andere gasten met diverse achtergronden. Het is de culturele ontmoetingsplek met ruimte om te netwerken. In 2015 is de 10e editie. Marynka Nicolai-Krylova ontvangt wederom een podium vol vrouwelijke artiesten.

Marynka Nicolai-Krylova, veelzijdige artieste en muzikante, nam het initiatief voor Women in Paradise 10 jaar geleden, om het feestelijke gevoel waarmee Internationale Vrouwendag in haar geboorteland Rusland gevierd wordt, naar Nederland te brengen. Want waar we in Nederland Internationale Vrouwendag vieren met lezingen, debatten en een fakkeloptocht door Amsterdam, pakken de Russen het een stuk feestelijker aan met bloemen en cadeautjes, ook tussen vriendinnen en op het werk. In veel voormalige Oostblok landen is het zelfs de favoriete feestdag.

De afgelopen 10 jaar is een verschuiving merkbaar volgens Marynka, “er wordt op een andere manier naar de vrouw en de positie van de vrouw gekeken, vrouwelijke eigenschappen worden meer gewaardeerd”. In 2005 organiseerde ze de allereerste editie van Women in Paradise met als doel om het vrouw zijn te vieren. “Vrouwen zijn gelijkwaardig aan mannen, maar we zijn niet hetzelfde. Vrouwen hebben andere kwaliteiten en een andere identiteit. Die hoef je niet te verliezen om gelijk te zijn.” Eigenlijk draait 8 maart volgens haar om respect, voor vrouwen, voor moeders en eigenlijk voor iedereen. “Het gaat om de acceptatie van jezelf als mens, met alle kwaliteiten en zwakke kanten, onafhankelijk van nationaliteit, huidskleur en gender.”

Alle artiesten, jong en oud, met diverse achtergronden en uit verschillende genres, die het afgelopen decennium deel uitmaakten van Women in Paradise hebben er iets aan over gehouden. Jonge artiesten bood het een podium voor een toekomstige carrière. Anderen bracht het inspiratie en een warm gevoel van saamhorigheid.

Poster Logo