De vrouw die risico’s neemt, kwetsbaar is, een pionier is en schittert in authenticiteit. Dat is de kern van Marynka, of ze nou piano speelt, componeert, zingt, acteert of een festival produceert; ze zal altijd authentiek zijn.

Biografie
Marynka Nicolai is een getalenteerde muzikant en componist, originele zanger en charismatische actrice, heldere bijzondere persoonlijkheid en producent, stijlvolle vrouw, sensueel en kwetsbaar in haar leven en met veel durf in haar kunst.
Marynka is geboren in Moskou, daar begon haar muzikale carrière. Vanaf 1990 woont Marynka in Amsterdam. Ze studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.
Na de eerste stappen in de muziek ontwikkelde Marynka zich als een echte pionier en dat is ook te zien in haar kunst: een eerlijke manier van uitdrukken. Marynka laat zich door elk moment inspireren, haar muziek ontstaat uit improvisatie en uit haar gevoel. Er ontstaan hele verhalen die door de muziek verteld worden, van jazz tot neo-klassiek.
Zij nam deel aan verschillende festivals, zoals Salisbury International Arts Festival. Daarnaast heeft Marynka ook 2 CD’s uitgebracht en gecomponeerd voor films en theater. Als actrice was Marynka te bewonderen in verschillende TV series en als stemactrice.
Marynka is de oprichtster van Women in Paradise, een jaarlijks festival dat plaatsvindt op Internationale Vrouwendag en geproduceerd wordt door Marynka. Het festival heeft een speciale plek in Marynka’s hart omdat het vrouw-zijn in al haar aspecten wordt gevierd. Het is een viering van de vrouw die Marynka is, de vrouw die risico’s neemt, kwetsbaar is, een pionier is en schittert in authenticiteit. Dat is de kern van Marynka, of ze nou piano speelt, componeert, zingt, acteert of een festival produceert; ze zal altijd authentiek zijn. Voor haar is het belangrijk dat zij een mooie ruimte creëert waar haar publiek zich vrij voelt. Marynka gebruikt haar muzikale gaven en conceptuele geest en zorgt hierdoor altijd voor avontuurlijke producties.

Marynka